Hrvatski rukometni savez

Hrvatski rukometni savez (HRS) je krovna organizacija rukometa u Hrvatskoj.

Utemeljen je u listopadu 1941. godine. U početku je usklađivao djelovanja samo desetka klubova, kao što je sve do 1944. organizirao državna prvenstva. Tada je zbog ratnih djelovanja zastao rad savezu, koji je obnovljen 19. prosinca 1948. godine, na skupštini Odbora za rukomet pri Fiskulturnom savezu Hrvatske, pri čemu je, sukladno tadašnjoj državnoj politici, savezu preinačeno ime u Rukometni savez Hrvatske. To je ime nosio sve do 1992. godine, kada mu je vraćen izvorni oblik imena.

Do sezone 1957/58., savez je organizirao ligaška natjecanja za veliki rukomet za muške, odnosno do 1956. za žene. Veliki rukomet nalazimo i pod nazivom „hazena”. 2000-ih su krenule inicijative za oživljavanjem natjecanja i u velikom rukometu.

Od 1953. godine, savez redovno organizira ligaška natjecanja za mali rukomet (odnosno “obični” rukomet), kasnije nazivan samo rukomet.

Od međunarodnih športskih saveza, članom je IHF-a od 14. travnja 1992. godine, a EHF-a od 23. srpnja 1992. godine.

Hrvatski rukometni savez se može pohvaliti uspješnom organizacijom i provedbom niza rukometnih priredbi, od svjetskih i europskih natjecanja preko kvalifikacijskih utakmica do rukometnih turnira.

HRS dobio je niz međunarodnih i domaćih priznanja za provedbu i organizaciju SP 2009., a predsjednik Svjetske rukometne federacije, Dr. Hassan Moustafa, proglasio je to prvenstvo najbolje organiziranim do tada. Također je ponosni nositelj nagrade Svjetske rukometne federacije “Hans Baumann” za poseban doprinos razvoju rukometa i najbolje organizirani nacionalni savez 2004. godine. Za svoj rad savez je 2004. dobitnik Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Danas sa zadovoljstvom možemo kako je rukomet jedan od najuspješnijih momčadskih sportova u Hrvatskoj i stoga je tvrtka G.A.Z. d.o.o. ponosni sponzor Hrvatskog rukometnog saveza te rukometnih reprezentativaca i reprezentativki.


Besplatna dostava!

Za narudžbe iznad 400 kn.

Preuzmite u poslovnici

Kupite online i preuzmite u najbližoj poslovnici

Sigurno online plaćanje!

Powered by T-Com PayWay