Blog proizvođača

Izbor članaka naših proizvođača...

Pročitaj više

Voda i sport

VODA I SPORT Voda u tijelu športaša čini gotovo 70% tjelesne težine. Ravnoteža vode u tijelu tj. ispravna hidracija je od iznimne važnosti za održavanje normalnih tjelesnih funkcija i vrhunskih rezultata kod sportaša. Tijekom športskog napora nastaje gubitak vode i elektrolita i to najvećim dijelom znojenjem.Gubitak tjelesne vode naziva se dehidracija. Bitno je znati stupanj nastale dehidracije. Većina sportaša nadoknađuje tekućinu tek kada nastane dehidracija, što je jedan od najvećih zapreka u postizanju boljih rezultata.

Pročitaj više

Tržište, plasiranje suplemenata i doping

Pročitaj više

Tijelo u aktivnosti i njegove promjene

Pročitaj više

Glutamin kao neizostavan suplement u prehrani sportaša

Glutamin kao neizostavan suplement u prehrani sportaša Neesencijalna aminokiselina koja se u velikim količinama nalazi u ljudskom organizmu (60%), posebice u mišićima te u probavnom sustavu. Pripada u skupinu aminokiselina polarnom R- skupinom te formira vodikove veze koje omogućuju organizaciju aminokiselina u molekulama proteina. U aminokiselinskom sastavu prehrambenih proteina na glutamin najčešće otpada od 4 do 8 posto. Glutamin se smatra i uvjetno esencijalnom aminokiselinom iz razloga što ga organizam kod određenih bolesti i stanja ne može sintetizirati u dovoljnim količinama.

Pročitaj više

Doping i sport

DOPING I SPORT Obični ljudi, početnici, rekreativci, pa čak i mnogi sportaši na nižim razinama ne znaju pravu istinu o dopingu. Oni samo nagađaju, ali nisu posve sigurni da je to loše kao što se priča. Odbijaju vjerovati da je sport po prirodi nešto tako uzvišeno i zdravo, zapravo poprište najgoreg upropaštavanja zdravlja te često riskiranja vlastitog života. Treneri i sportaši čine ono što moraju kako bi ostali konkruentni. Vrhunski sport odavno je prestao biti igra, umjesto toga postao je bespoštedna borba, surovi rad.

Pročitaj više

Dnevnik prehrane

DNEVNIK PREHRANE Što ako postoji jedna promjena u vašim navikama, koja može dovesti do smanjenja vaše težine ili do promjene u vašim navikama vezanim za prehranu? Možda vam se čini predobro da bi bilo istinito, ali jednostavnim vođenjem dnevnika prehrane može vas potaknuti da jedete zdravije, unosite manje kalorija nego što ste do sada unosili. S obzirom na ubrzan ritam života , što za sobom povlači nepravilnu prehranu i povećanu tjelesnu težinu.

Pročitaj više

BCAA važnost i uloga u modernoj sportskoj suplementaciji

BCAA (aminokiseline razgranatog lanca) važnost i uloga u modernoj sportskoj suplementaciji. BCAA je naziv za tri esencijalne aminokiseline : leucin, izoleucin i valin. Sve tri aminokiseline su esenecijalne što znači da ih organizam ne može sam proizvesti, tj. moramo ih unjeti kroz prehanu u organizam. Lucein je ključna aminokiselina odgovorna za stimulaciju sinteze proteina .Leucin, ako je unesen nakon treninga adekvatnog intenziteta, može povećati sintezu proteina i do 145%. Sinteza proteina je nakon 35. godine oslabljena.

Pročitaj više

Aminokiseline

Važnost aminkiselina u prehrani kako kod sportaša tako i kod rekreativaca

 

          Kada govorimo o zastupljenosti suplemenata u prehrani sportaša kao i rekreativaca prvo mjesto zauzimaju proteini i aminokiseline. Važno je naglasiti da su aminokiseline gradivni elementi proteina, što nas dovodi do zaključka da naša dnevna potreba za proteinima je u osnovni potreba za aminokiselinama. U ovom članku čemo objasniti važnost samih aminokiselina u našem tijelu, isto tako važnost pravilnog unosa pojedinih aminokiselina da bi se zadovoljile potrebe za tvorbu hormona, enzima, neutransmitera, antitijela itd.

Pročitaj više

Besplatna dostava!

Za narudžbe iznad 400 kn.

Preuzmite u poslovnici

Kupite online i preuzmite u najbližoj poslovnici

Sigurno online plaćanje!

Powered by T-Com PayWay